Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Бузівська громада» (код ЄДРПОУ: 35753436) був реорганізований і увійшов до складу Жашківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Дотримання  безпеки праці під час проведення  осінньо –польових робіт

Інформує  Жашківське відділення  Управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування  України  у Черкаській області
 «Дотримання  безпеки праці під час проведення  осінньо –польових робіт»
 

    Успішне проведення осінньо - польових робіт – це завжди важливий екзамен не тільки для керівників селянських підприємств і трудівників села, а й для усіх відповідальних за охорону праці й техніку безпеки у сільськогосподарському виробництві. Адже ці роботи, крім належного організаційного рівня, повинні виконуватися також достатньо безпечно, тобто без ризику для здоров’я і життя працівників.

      Статистика виробничого травматизму в АПК показує, що найбільше нещасних випадків стається на механізованих процесах у рослинництві, для яких характерна велика кількість небезпечних та шкідливих виробничих факторів, що є постійним джерелом небезпеки для працівників сільськогосподарського виробництва. Велика кількість небезпек, поєднаних з відсутністю належного нагляду за дотриманням вимог безпеки праці під час експлуатації мобільних сільськогосподарських машин на високоінтенсивних механізованих процесах та незадовільним станом засобів безпеки на техніці, часто не дають змоги відокремити пріоритетні напрями профілактичної роботи з охорони праці на підприємствах АПК, спрямувати зусилля на подолання найбільш невідкладних завдань охорони праці. 

       Визначальними видами подій, що призводять до травмування або загибелі працівників, є зіткнення машинно-тракторних агрегатів, їх перекидання, наїзд на осіб, які відпочивають у не відведених для цього місцях, перебування працівників на агрегатах під час їх руху. Всього цього можна уникнути, організувавши:

 - проведення відповідних інструктажів, навчань і перевірки знань у працівників з охорони праці;

- на відведених ділянках, створивши місця для відпочинку працівників, майданчики для зберігання техніки і паливо-мастильних матеріалів;

- розроблення схем руху транспорту із зазначенням дозволених напрямків, поворотів, розворотів, зупинок, в'їздів, виїздів.

      Більшість нещасних випадків в тому числі і смертельні стаються з працівниками в стані алкогольного сп’яніння. Звертаємо увагу керівників підприємств на недопущення працівників до виконання своїх обов’язків на робочому місці в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Виявлені під час трудового процесу такі робітники повинні бути відсторонені від роботи згідно з вимогами законодавства, оскільки основна вина за настання з такими працівниками нещасних випадків лягає не тільки на потерпілих, але і на керівника.

       Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством для своєчасного і ефективного проведення розслідування нещасних випадків, про травмування працівників - роботодавцям  протягом  доби необхідно повідомляти Жашківське  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Черкаської області (тел. 6-11-16 або 098-279-77-11).

 

 Добротврська К.В.

Страховий експерт з охорони праці

Жашківського відділення управління

виконавчої дирекції Фонду соціального

страхування України в Черкаської області.

 

 

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua